ΚΑΛΕΣΤΕ
ΑΜΕΣΑ

6984882932
Κάγκελα Μπαλκονιού – Ιδέες για το σπίτι

Μάθετε για τα διαφορετικά κάγκελα μπαλκονιού που υπάρχουν και πάρτε ιδέες για το δικό σας σπίτι

Κάθε σπίτι που βρίσκεται σε κάποιο ύψος έχει ανάγκη από κάγκελα, αρχικά για λόγους ασφαλείας. Γι’ αυτό η πρωταρχική δουλειά σε ένα καινούριο σπίτι είναι η αναζήτηση του κατάλληλου κάγκελου για το μπαλκόνι.

Σήμερα, πέρα από ένα προστατευτικό μέτρο, τα κάγκελα χρησιμοποιούνται και ως αντικείμενο διακόσμησης για το σπίτι. Είναι εξάλλου το πρώτο πράγμα που βλέπει κανείς πριν μπει και το τελευταίο αφού βγει από αυτό. Γι’ αυτό η επιλογή του σωστού κάγκελου είναι πολύ σημαντική.

Για αρχή, θα πρέπει να αποφασίσετε το υλικό που θέλετε τα κάγκελα του σπιτιού σας. Στις μέρες μας υπάρχει μια πληθώρα υλικών κατασκευής που μπορεί να ταιριάξει σε κάθε γούστο. Έπειτα θα πρέπει να αποφασίσετε το χρώμα. Αν σας αρέσει να κάνετε εργασίες στο σπίτι, μπορείτε να βρείτε στην αγορά μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων και να βάψετε τα κάγκελα μόνοι σας στο χρώμα που επιθυμείτε. Απ’ την άλλη, μπορείτε να αφεθείτε στα χέρια ενός ειδικού που θα αναλάβει το βάψιμο αλλά και θα σας συμβουλέψει ως προς το χρώμα που ταιριάζει καλύτερα στο σπίτι σας.

Παρακάτω σας δίνουμε μερικές ιδέες για κάγκελα που μπορείτε να βάλετε στο δικό σας σπίτι!

Σιδερένια κάγκελα

Μια κλασική επιλογή αποτελούν τα σιδερένια κάγκελα. Τα σιδερένια-μεταλλικά κάγκελα αποτελούν μια αξεπέραστη διαχρονική λύση για το μπαλκόνι. Υπάρχουν διάφορα σχέδια, σκαλιστά ή και απλά, οπότε ταιριάζουν σε κάθε στυλ. Γιατί όμως να επιλέξετε αυτό το κλασικό κάγκελο για το σπίτι σας; Τα σιδερένια κάγκελα έχουν πολύ υψηλή αντοχή στο χρόνο και ταυτόχρονα ελάχιστα κόστη για τη συντήρησή τους. Ένα άλλο πλεονέκτημα, αποτελεί το γεγονός ότι τα κάγκελα αυτά είναι συνήθως σκουρόχρωμα και δε λεκιάζουν, οπότε δεν χρειάζονται συχνό καθαρισμό. Παράλληλα, διατηρούν τη γυαλάδα τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και δε σκουριάζουν. Σαν αποτέλεσμα, είναι ιδανικά για τη διακόσμηση ενός μπαλκονιού που συνδυάζει το κλασικό με το κομψό.

Ξύλινα κάγκελα

Αν λατρεύετε το ρουστίκ στυλ διακόσμησης με το ξύλινο στοιχείο να επικρατεί σε όλο το σπίτι σας, τότε τα ξύλινα κάγκελα σε γήινα χρώματα είναι η επιλογή για εσάς. Μια ολοκληρωμένη ρουστίκ διακόσμηση σπιτιού δε θα μπορούσε, παρά να περιέχει και ξύλινα κάγκελα μπαλκονιού. Τα κάγκελα μπορούν να κατασκευαστούν από φυσικό, ή βιομηχανικό ξύλο και να περαστούν με ειδικό βερνίκι, έτσι ώστε να είναι αδιάβροχα. Όσο για το οικονομικό ζήτημα, οι τιμές εμφανίζουν διακυμάνσεις, κάτι που οφείλεται κυρίως στο είδος του ξύλου.

Γυάλινα κάγκελα

Για μια πιο μοντέρνα πινελιά πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν τα γυάλινα κάγκελα. Συνήθως, τα γυάλινα κάγκελα αποτελούνται από μια μεγάλη, γυάλινη πρόσοψη και μεταλλικό περίβλημα. Το περίβλημα είναι απαραίτητο, ώστε το γυαλί να στηρίζεται με ασφάλεια στο πάτωμα και τον τοίχο. Φυσικά, το γυαλί είναι πολύ ανθεκτικό, το οποίο δεν κινδυνεύει να σπάσει από την καθημερινή καταπόνηση. Συνεπώς, δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, αρκεί η τοποθέτησή του να γίνει από έναν έμπειρο επαγγελματία.

Κάγκελα από αλουμίνιο

Αν είστε λάτρης του μοντέρνου, μινιμαλιστικού στυλ και ψάχνετε κάτι οικονομικό, τα κάγκελα από αλουμίνιο είναι η επιλογή για εσάς. Το αλουμίνιο είναι ένα ελαφρύ υλικό με εύκολη εφαρμογή και η τοποθέτηση του δεν αποτελεί χρονοβόρα διαδικασία. Προσφέρει απλότητα στην όψη, αλλά και υψηλή αντοχή στην καταπόνηση. Ένα άλλο πλεονέκτημα των κάγκελων από αλουμίνιο αποτελεί το γεγονός ότι δεν χρειάζονται συχνό καθαρισμό και μπορεί να βρει κανείς εξαρτήματά τους εύκολα στην αγορά και σε πολύ οικονομικές τιμές. Αυτοί είναι μερικοί λόγοι που όλο και περισσότεροι στρέφονται στα κάγκελα από αλουμίνιο.

Κάγκελα από τσιμέντο

Αν έχετε ένα μεγάλο μπαλκόνι και σας αρέσει το κλασικό και αριστοκρατικό στυλ τα κάγκελα από τσιμέντο είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Συνήθως οι άνθρωποι που επιλέγουν τα κάγκελα από τσιμέντο προτιμούν μικρούς πυλώνες-κολωνάκια σε λευκό χρώμα που δίνει έναν αριστοκρατικό αέρα στο σπίτι. Επίσης, το χαμηλό ύψος τους, δεν εμποδίζει την υπέροχη θέα που απολαμβάνετε από το μπαλκόνι σας.

Συνδυασμός υλικών

Μπορεί κανείς να επιλέξει έναν συνδυασμό υλικών για τα κάγκελα του μπαλκονιού του. Ένα πραγματικά μοντέρνο και αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα μπορεί να προκύψει και αν συνδυάσετε 2 υλικά μεταξύ τους. Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδυάσετε το ξύλινο περίβλημα με μεταλλικές μπάρες από σίδερο ή αλουμίνιο. Γενικά, ο συνδυασμός υλικών θα σας επιτρέψει να αποκομίσετε όλα τα οφέλη που προσφέρουν τα 2 διαφορετικά υλικά. Επίσης, ο συνδυασμός σας δίνει τη σιγουριά, πως η επιλογή σας είναι μοναδική και αντιπροσωπεύει πλήρως το στυλ που θέλετε να δώσετε στο σπίτι σας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν έμπειρο επαγγελματία του χώρου, ο οποίος θα σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε την ιδανική εικόνα που έχετε οραματιστεί για το σπίτι σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να δώσουμε λύση στο πρόβλημά σας!

Τηλέφωνο: 6984882932

E-mail: info@tophome.gr